Home » Uncategorized @sr » У Власеници одржана прес конференција поводом 14. издања бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“

У Власеници одржана прес конференција поводом 14. издања бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“

Данас је у Власеници одржана прес конференција поводом обиљежавања 14. бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“ која ће по други пут проћи кроз Власеницу. Општина Власеница ће бити домаћин циља друге етапе, а тим поводом се медијима обратио начелник општине Мирослав Kраљевић, директор трке Владимир Kуваља и Жељко Лукић из бициклистичког клуба „KПЛ Власеница“. Такмичари трке ће 22. априла кренути из Београда, 23. априла стижу у Власеницу, одакле се караван сели у Брчко, Прњавор, Дервенту све до Бања Луке, гђе ће се ова спортска манифестација завршити 24. априла. Већ је пријављен максималан број екипа, а такмичари долазе из 36 различитих земаља.

„Наравно, прошле године је речено да ћемо и ове године да наставимо и сваке наредне године да организујемо овакву манифестацију, јер наравно та трка која повезује градове од Београда до Бања Луке је сигурно нешто што је више од спорта, има много већу симболику и много већу и чвршћу поруку даје када је у питању Србија и Република Српска. Једноставно, прошле године смо имали по први пут част да урадимо тако нешто и потрудили смо се, ја као начелник, домаћин и са нашим бициклистичким клубом и у договору са господином Kуваљом да овај догађај остане историјски“, истакао је Мирослав Kраљевић, начелник општине Власеница.

„Ми смо данас поносни што је Власеница пристала да буде домаћин трке. Трка „Београд-Бања Лука“ у свом четрнаестом издању има неколико нових измјена, наравно у односу на прошлу годину, ми се трудимо да нешто ново донесемо. Овогодишњи старт је 22. априла из Београда и вози се до Бијељине, затим из Бијељине до Власенице и оно што је трка „Београд-Бања Лука“ по први пут увела је да ће имати озбиљну брдску етапу која је до сада била интересантна искључиво спринтерима. Овогодишња етапа ће ићи из Бијељине преко Лопара и Угљевика до Власенице“, за УПСМедиа тим рекао је Владимир Kуваља, директор трке „Београд-Бања Лука“.

„Оно што могу да кажем за трку „Београд-Бања Лука“ јесте да за сам град трка много значи и да је у принципу један међународни и свјетски догађај. Грађани Власенице су до сада овакве догађаје могли да гледају само путем телевизије. Што се тиче нашег бициклистичког клуба, нама је циљ да имамо промоцију бициклизма прије свега, то је први и основни циљ нашег клуба, а ми смо искористили прилику да анимирамо младе, односно најмлађе који ће узети учешће на тој трци која ће бити увертира главног бициклистичког такмичења“, рекао је Жељко Лукић, предсједник бициклистичког клуба „KПЛ Власеница“.

Данас је у Власеници одржана прес конференција поводом обиљежавања 14. бициклистичке трке „Београд-Бања Лука“ која ће по други пут проћи кроз Власеницу. Општина Власеница ће бити домаћин циља друге етапе, а тим поводом се медијима обратио начелник општине Мирослав Kраљевић, директор трке Владимир Kуваља и Жељко Лукић из бициклистичког клуба „KПЛ Власеница“. Такмичари трке ће 22. априла кренути из Београда, 23. априла стижу у Власеницу, одакле се караван сели у Брчко, Прњавор, Дервенту све до Бања Луке, гђе ће се ова спортска манифестација завршити 24. априла. Већ је пријављен максималан број екипа, а такмичари долазе из 36 различитих земаља. „Наравно,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !