Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Oдржана обука о маркетингу и управљању у агроиндустрији

Oдржана обука о маркетингу и управљању у агроиндустрији

Данас је, у оквиру пројекта „Оснаживање пољопривредних, занатских и услужних предузећа под вођством жена“, одржана обука о маркетингу у агроиндустрији за чланице Удружења жена „Подриње“ Власеница.
Пројектом чији је циљ јачање женског предузетништва обухваћено је 20 корисница са подручја ове општине, а реализују га НОДАС- Удружење за развој и афирмацију друштва и Оштина Власеница.

Пројектни менаџер НОДАС-а Бекир Омербашић рекао је да је вриједност пројекта у општини Власеница 96.000 евра, а да је за сваку корисницу предвиђен износ гранта од 3.000 евра. Он је објаснио да се подршка донатора огледа у опреми коју је Удружење НОДАС већ почело да испоручује корисницама.

Пројектом су, уз материјалну подршку, предвиђене и различите врсте оспособљавања и радионица, а прва у низу је одржана данас. Обука је усмјерена на чланице Удружења које ће се у наредном периоду бавити прерадом воћа и поврћа, те сушењем воћа и биља.
Предсједница Удружења жена „Подриње“ Десанка Николић рекла је да ће на овај начин Удружење ефикасније пласирати производе и остварити бољу зараду.

Пројекат „Оснаживање пољопривредних, занатских и услужних предузећа под вођством жена“ проводи се у општинама Власеница, Коњиц и Кладањ. Укупна вриједност пројекта износи 433.000 евра, а финансира га њемачко Савезно министарство за економску сарадњу и развој уз суфинансирање пројектних општина.

Данас је, у оквиру пројекта „Оснаживање пољопривредних, занатских и услужних предузећа под вођством жена“, одржана обука о маркетингу у агроиндустрији за чланице Удружења жена "Подриње" Власеница. Пројектом чији је циљ јачање женског предузетништва обухваћено је 20 корисница са подручја ове општине, а реализују га НОДАС- Удружење за развој и афирмацију друштва и Оштина Власеница. Пројектни менаџер НОДАС-а Бекир Омербашић рекао је да је вриједност пројекта у општини Власеница 96.000 евра, а да је за сваку корисницу предвиђен износ гранта од 3.000 евра. Он је објаснио да се подршка донатора огледа у опреми коју је Удружење НОДАС већ почело да испоручује…

Review Overview

User Rating: Be the first one !