Home » Uncategorized @sr » Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Дана 19. марта 2020. године одржан је пети по реду састанак Општинског штаба за ванредне ситуације општине Власеница. Према подацима надлежних служби, до сада је регистровано 116 лица која су допутовала у Власеницу изван граница БиХ и треба да се придржавају мјера самоизолације.

Комунална полиција и инспекцијске службе у сарадњи са припадницима Полицијске станице Власеница обишли су до сада 71 лице, од којих 7 лица није затечено на адреси пребивалишта, 4 особе су се вратиле у земље ЕУ гдје имају посао, а са три лица је накнадно успостављен телефонски контакт. Контрола лица која треба да се налазе у самоизолацији од стране наших служби и полиције ће бити континуирана, а против свих оних који се не буду придржавали мјера самоизолације биће предузете санкције у складу са законом, са могућношћу њиховог слања у изоловани карантин.

Предсједници и станари заједница етажних власника су обавезни да изврше дезинфекцију и чишћење свих простора који су у њиховој надлежности,  такође је неопходно да информишу станаре о мјерама и наредбама које издају Влада Републике Српске и Општина Власеница. Надлежне службе упоредо врше и обилазак ЗЕВ-а.

Апелујемо на трговинске радње да се придржавају мјера и упутстава, посебно када је у питању број лица који се тренутно налазе у трговинама. Потребно је обезбиједити контролисани улазак и боравак купаца, радници строго морају користити заштитну опрему и неопходно је обиљежити размак између купаца који су у реду за наплату.

У току данашњег дана ће бити формиран Тим за помоћ старијим и изнемоглим лицима који оснива Општина Власеница, у сарадњи са Црвеним крстом и Центром за социјални рад.

Мјере забране се морају поштовати и оне су обавезујуће. Посебно апелујемо на чланове породица лица које су под надзором да се придржавају упутстава и изречених мјера.

Најбитније је да сачувамо здравље свих грађана, а само одговорним и дисциплинованим понашањем нећемо доћи у ситуацију да вирус угрози здравље и живот било којег становника Власенице, а не да то чинимо увођењем полицијског часа.

Молимо да лица која се не придржавају мјера самоизолације пријавите на бројеве телефона:

122 – Полиција
065780024 – Горан Ђурић, замјеник начелника општине
065705317 – Слободанка Миловановић, санитарни инспектор

Дана 19. марта 2020. године одржан је пети по реду састанак Општинског штаба за ванредне ситуације општине Власеница. Према подацима надлежних служби, до сада је регистровано 116 лица која су допутовала у Власеницу изван граница БиХ и треба да се придржавају мјера самоизолације. Комунална полиција и инспекцијске службе у сарадњи са припадницима Полицијске станице Власеница обишли су до сада 71 лице, од којих 7 лица није затечено на адреси пребивалишта, 4 особе су се вратиле у земље ЕУ гдје имају посао, а са три лица је накнадно успостављен телефонски контакт. Контрола лица која треба да се налазе у самоизолацији од…

Review Overview

User Rating: Be the first one !