Home » Uncategorized @sr » Aпел да се поступа одговорно приликом паљења ватре на отвореном

Aпел да се поступа одговорно приликом паљења ватре на отвореном

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су локализовали још један пожар на отвореном. Пожар се догодио у власеничком селу Секулићи приликом крчења земљишта.

ТВЈ Власеница још једном апелује на грађане да поступају одговорно приликом паљења ватре на отвореном током обављања прољетних радова на крчењу земљишта и уређењу имања, да не пале ватру на недозвољеним мјестима и не врше спаљивање остатка житарица и спаљивање дрвеног отпада унутар или у близини шумских комплекса и засада, гдје усљед неконтролисане ватре може доћи до шумског пожара и пожара на отвореном простору, који могу угрозити људске животе и имовину грађана.

Иако је Законом о заштити од пожара који је ступио на снагу у новембру 2019. године, (члан 18, тачка 10.) забрањено паљење корова и другог пољопривредног отпада без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и предузимања свих неопходних радњи с циљем спречавања ширења ватре, евидентно је да се грађани не придржавају наведених законских одредби, због чега су предвиђене одговарајуће казне прописане овим Законом. Законом о заштити од пожара је дефинисана новчана казна до 1.000 КМ за прекршај физичког лица које пали коров и други пољопривредни отпад, без претходног обавјештавања ватрогасно-спасилачке јединице и уколико не предузме све неопходне радње у циљу спречавања ширења ватре.

Позивамо грађане да приликом уочавања пожара или у случају неконтролисаног ширења ватре, о томе одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на број телефона 123, најближу полицијску станицу на број 122 или Центар за обавјештавање на број 112.

Припадници Територијалне ватрогасне јединице Власеница данас су локализовали још један пожар на отвореном. Пожар се догодио у власеничком селу Секулићи приликом крчења земљишта. ТВЈ Власеница још једном апелује на грађане да поступају одговорно приликом паљења ватре на отвореном током обављања прољетних радова на крчењу земљишта и уређењу имања, да не пале ватру на недозвољеним мјестима и не врше спаљивање остатка житарица и спаљивање дрвеног отпада унутар или у близини шумских комплекса и засада, гдје усљед неконтролисане ватре може доћи до шумског пожара и пожара на отвореном простору, који могу угрозити људске животе и имовину грађана. Иако је Законом о заштити…

Review Overview

User Rating: Be the first one !