Home » Uncategorized @sr » Од сутра у функцији СОС линија

Од сутра у функцији СОС линија

Надлежни инспекцијски органи континуирано врше контролу лица која треба да се налазе у самоизолацији и данас до 12.00 часова нису евидентирани случајеви кршења наредбе.
Са данашњим даном евидентирано је 157 лица под надзором, од чега  је за 4 лица истекла мјера забране кретања. Према подацима Полицијске станице Власеница у ноћи између 23. и 24. марта издата су два прекршајна налога због кретања у вријеме трајања полицијског часа.

Карантин са 20 кревета у склопу Дома здравља је спреман за кориштење, извршена је реконструкција тоалета и постављене су туш кабине како би се створили неопходни хигијенски услови. У колективни карантин биће смјештена сва лица која се не буду придржавала мјера самоизолације.

У сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом, Општина Власеница наставила је обилазак социјално угрожених лица и додјелу пакета помоћи.

Предузеће „Нови Еластик“ проширило је производне капацитете шивењем хигијенских маски. Општинска управа обезбиједила је до сада 500 хигијенских маски за запослене у  јавним установама.

Од сутра ће бити отворена СОС линија: 056490077. Општински штаб за ванредне ситуације формирао је тимове који ће бити на услузи грађанима када је у питању набавка основних животних намирница, лијекова и других потрепштина, за лица старија од 65 година. У току дана биће извршена адаптација посебне зграде у којој ће бити смјештен Општински штаб за ванредне ситуације и биће на располагању свим грађанима 24 сата дневно.

Још једном апелујемо на грађане да буду дисциплиновани и да се придржавају мјера самоизолације и забране кретања за вријеме трајања полицијског часа. Напомињемо да ће се од сутра јавно објављивати имена свих лица која не буду поштовала изолацију.

Надлежни инспекцијски органи континуирано врше контролу лица која треба да се налазе у самоизолацији и данас до 12.00 часова нису евидентирани случајеви кршења наредбе. Са данашњим даном евидентирано је 157 лица под надзором, од чега  је за 4 лица истекла мјера забране кретања. Према подацима Полицијске станице Власеница у ноћи између 23. и 24. марта издата су два прекршајна налога због кретања у вријеме трајања полицијског часа. Карантин са 20 кревета у склопу Дома здравља је спреман за кориштење, извршена је реконструкција тоалета и постављене су туш кабине како би се створили неопходни хигијенски услови. У колективни карантин биће смјештена сва лица…

Review Overview

User Rating: Be the first one !