Home » Uncategorized @sr » Штаб за ванредне ситуације наставља активности на превенцији појаве и ширења вируса корона

Штаб за ванредне ситуације наставља активности на превенцији појаве и ширења вируса корона

Општински штаб за ванредне ситуације у Власеници свакодневно предузима мјере и активности на превенцији појаве и ширења вируса корона. Штаб је данас одржао девету сједницу, на којој су сумиране досадашње активности и том приликом констатовано је да се континуирано проводе сви закључци и препоруке републичких институција, те да упоредо Штаб прати стање на терену.

У спортској сали средње школе формиран је карантин намијењен особама мушког пола које су допутовале из иностранства и имају рјешење издато од стране републичких органа, док ће жене бити смјештене у карантин у склопу Дому здравља.

На сједници Штаба речено је да у Власеници нема заражених вирусом корона, те да ће, у случају појаве заразе обољела лица бити изолована у Дому здравља.

У оба карантина безбијеђени су сви санитарно-хигијенски и други услови потребни за вишедневни боравак, који укључују оброке, 24 часа медицинског и полицијског надзора.

Општински штаб за ванредне ситуације још једном апелује на све грађане да озбиљно схвате ситуацију и да се придржавају мјера, како би сачували здравље и животе.
„На појаву актуелне ситуације нисмо могли утицати, али уз дисциплину, одговорност, солидарност и хуманост можемо побиједити корона вирус“, порука је Штаба на челу са начелником општине Мирославом Краљевићем.

 

Општински штаб за ванредне ситуације у Власеници свакодневно предузима мјере и активности на превенцији појаве и ширења вируса корона. Штаб је данас одржао девету сједницу, на којој су сумиране досадашње активности и том приликом констатовано је да се континуирано проводе сви закључци и препоруке републичких институција, те да упоредо Штаб прати стање на терену. У спортској сали средње школе формиран је карантин намијењен особама мушког пола које су допутовале из иностранства и имају рјешење издато од стране републичких органа, док ће жене бити смјештене у карантин у склопу Дому здравља. На сједници Штаба речено је да у Власеници нема заражених…

Review Overview

User Rating: Be the first one !