Home » Uncategorized @sr » Начелник општине обишао радове на санацији обданишта

Начелник општине обишао радове на санацији обданишта

У оквиру пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој, радници предузећа „БУК ПРОМЕТ“ д.о.о. Бијељина изводе радове у унутрашњости објекта Предшколске установе „Први кораци“. Радове је данас обишао начелник општине Власеница Мирослав Краљевић. С обзиром на то да дјеца не похађају обданиште до даљњег, повратак у ову установу донијеће им значајно боље услове за боравак.

Пројектом је предвиђено уређење унутрашњег и вањског простора, те унапријеђење људских, институционалних и техничких капацитета за рад.

Санацијом вртића „Први кораци“ у Власеници биће знатно побољшани услови за боравак и одгој дјеце у овој установи, на којој није било већих грађевинских интервенција још од 1980. године када је изграђена.

Пројекат се финансира средствима Финансијског механизма и донаторским средствима Владе Републике Србије, уз суфинансирање Општине Власеница. Влада Републике Србије обезбиједила је средства у износу од 200.736,62 КМ, док је у склопу Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској обезбијеђено 99.947,25 КМ.

Финансијски механизам успостављен је како би пружио подршку реализацији приоритета утврђених стратегијама развоја јединица локалне самоуправе и на тај начин допринио јачању јавних услуга и руралног развоја у Републици Српској. Пројекaт је успостављен кроз заједничку сарадњу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Амбасаде Швајцарске у БиХ, Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Вриједност радова на санацији обданишта износи 275.257,71 КМ.

У оквиру пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој, радници предузећа „БУК ПРОМЕТ“ д.о.о. Бијељина изводе радове у унутрашњости објекта Предшколске установе „Први кораци“. Радове је данас обишао начелник општине Власеница Мирослав Краљевић. С обзиром на то да дјеца не похађају обданиште до даљњег, повратак у ову установу донијеће им значајно боље услове за боравак. Пројектом је предвиђено уређење унутрашњег и вањског простора, те унапријеђење људских, институционалних и техничких капацитета за рад. Санацијом вртића "Први кораци" у Власеници биће знатно побољшани услови за боравак…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)