Home » Uncategorized @sr » Радови на санацији обданишта теку планираном динамиком

Радови на санацији обданишта теку планираном динамиком

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је посјетио Предшколску установу „Први кораци“ у Власеници.
С обзиром на то да због актуелне епидемиолошке ситуације дјеца не похађају обданиште до даљњег, повратак у ову установу донијеће им значајно боље услове за боравак. У оквиру пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој, радници предузећа „БУК ПРОМЕТ“ д.о.о. Бијељина врше санацију унутрашњости објекта. Упоредо са овим радовима, запослени, као и сваког прољећа, уређују двориште.

Пројектом је предвиђено уређење унутрашњег и вањског простора, те унапријеђење људских, институционалних и техничких капацитета за рад.
Санацијом вртића „Први кораци“ у Власеници биће знатно побољшани услови за боравак и одгој дјеце у овој установи, на којој није било већих грађевинских интервенција још од 1980. године када је изграђена.

Пројекат се финансира средствима Финансијског механизма и донаторским средствима Владе Републике Србије, уз суфинансирање Општине Власеница. Влада Републике Србије обезбиједила је средства у износу од 200.736,62 КМ, док је у склопу Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској обезбијеђено 99.947,25 КМ.
Финансијски механизам успостављен је како би пружио подршку реализацији приоритета утврђених стратегијама развоја јединица локалне самоуправе и на тај начин допринио јачању јавних услуга и руралног развоја у Републици Српској. Пројекaт је успостављен кроз заједничку сарадњу Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Амбасаде Швајцарске у БиХ, Развојног програма Уједињених нација (UNDP) у БиХ и Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.
Вриједност радова на санацији обданишта износи 275.257,71 КМ.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић данас је посјетио Предшколску установу "Први кораци" у Власеници. С обзиром на то да због актуелне епидемиолошке ситуације дјеца не похађају обданиште до даљњег, повратак у ову установу донијеће им значајно боље услове за боравак. У оквиру пројекта Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој, радници предузећа „БУК ПРОМЕТ“ д.о.о. Бијељина врше санацију унутрашњости објекта. Упоредо са овим радовима, запослени, као и сваког прољећа, уређују двориште. Пројектом је предвиђено уређење унутрашњег и вањског простора, те унапријеђење људских, институционалних и техничких…

Review Overview

User Rating: Be the first one !