Home » Uncategorized @sr » Потписани уговори у оквиру USAID Програма подршке маргинализованим групама

Потписани уговори у оквиру USAID Програма подршке маргинализованим групама

Мирослав Краљевић, начелник Власенице, присуствовао је потписивању уговора између USAID/PPMG и представника девет одабраних јединица локалне самоуправе у оквиру подршке маргинализованим групама жена у развоју бизниса.

С обзиром на тренутну ситуацију изазвану вирусом корона, потписивање уговора, као и конференција за медије, одржани су онлајн.

Начелник Краљевић је исказао захвалност USAID-у јер је препознао настојања Власенице да помогне маргиновализованим групама, а нарочито женама, и уврстио их у овај пројекат.

„Кроз разне пројекте које смо ми досада нудили, Власеница има око 200 корисника, од тога је 160 жена, што значи да смо се ми максимално потрудили да помогнемо ову категорију, односно жене. Оне су се показале као одговорне у сваком послу. Циљ нам је да оснажимо рурална подручја, као и сам град Власеницу. Битно је да се људима да шанса, подршка, а на њима је да раде што боље. Локална заједница треба да прати шта они раде и на који начин ми можемо да им помогнемо. Веома је важно да ће, чак и у овим условима, жене Власенице које планирају да уђу у овај пројекат, сигурно наћи прави пут да ријеше своја животнa питања“, казао је начелник општине Власеница.

Начелник Краљевић је позвао представнике USAID/a, као и начелнике и градоначелнике, учеснике у пројекту, да посјете Власеницу и буду његови гости.

За потребе Програма подршке маргинализованим групама, односно развоју бизниса маргинализованих жена у девет општина и градова, креиран је заједнички фонд.

Јасмин Бешић, директор програма USAID/PPMG, казао је да је овај програм важан јер акценат ставља на друштвено укључивање жена и брисање предрасуде да жене нису у могућности водити послове и запошљавати друге људе.

„Удруженим средствима ћемо формирати тзв. предузетнички фонд за жене, односно фонд за подршку развоја бизнисима маргинализованих група жена у свакој од ових девет општина. Ово је трећи циклус, којим је предвиђен фонд од 420.000 KM, у коме у једнаким износима учествују USAID и локалне заједнице“, истакао је директор програма USAID/PPMG.

Поред Власенице, уговоре су потписали начелници и градоначелници општина/градова: Милићи, Осмаци, Братунац, Модрича, Сребреник, Грачаница, Чапљина и Јајце, а потписивању је присуствовала и Ненси Ешлик, директорица Мисије USAID за БиХ.

Мирослав Краљевић, начелник Власенице, присуствовао је потписивању уговора између USAID/PPMG и представника девет одабраних јединица локалне самоуправе у оквиру подршке маргинализованим групама жена у развоју бизниса. С обзиром на тренутну ситуацију изазвану вирусом корона, потписивање уговора, као и конференција за медије, одржани су онлајн. Начелник Краљевић је исказао захвалност USAID-у јер је препознао настојања Власенице да помогне маргиновализованим групама, а нарочито женама, и уврстио их у овај пројекат. „Кроз разне пројекте које смо ми досада нудили, Власеница има око 200 корисника, од тога је 160 жена, што значи да смо се ми максимално потрудили да помогнемо ову категорију, односно жене.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !