Home » Uncategorized @sr » Mjeре заштите од појаве и ширења вируса корона продужене до 11. маја

Mjeре заштите од појаве и ширења вируса корона продужене до 11. маја

Општински штаб за ванредне ситуације у Власеници, у складу са закључком Републичког штаба, продужио је  до 11. маја трајање свих мјера које су предузете са циљем превенције ширења вируса корона и заштите становништва ове локалне заједнице.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да су грађани прихватили и испоштовали све мјере које је донио Општински штаб. Смањен је број социјалних контаката на минимум, затворене су све институције, а живот Власеничана је сведен на породични.

“Из Дома здравља сам добио податак да је смањен број људи заражених и од других сезонских вируса, што је још један од успјеха смањења социјалних контаката. Формирали смо два карантина, један у склопу Дома здравља, који има капацитет од двадесетак кревета и други је у склопу средње школе, који је капацитета до 150 кревета. Услови су изнад просјека, тренутно се у карантину налази једно лице, а очекује се долазак још два лица. На нашу срећу, сви тестирани су негативни“, изјавио је Мирослав Kраљевић, начелник општине Власеница.

Поводом предстојећих крсних слава, начелник Краљевић је истакао да је поштовање традиције важно, али је неопходно испоштовати  донесене мјере, како би заштитили и себе и друге.

Општински штаб за ванредне ситуације у Власеници, у складу са закључком Републичког штаба, продужио је  до 11. маја трајање свих мјера које су предузете са циљем превенције ширења вируса корона и заштите становништва ове локалне заједнице. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да су грађани прихватили и испоштовали све мјере које је донио Општински штаб. Смањен је број социјалних контаката на минимум, затворене су све институције, а живот Власеничана је сведен на породични. “Из Дома здравља сам добио податак да је смањен број људи заражених и од других сезонских вируса, што је још један од успјеха смањења социјалних контаката.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !