Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Постављен дезинфекциони тунел на улазу у Дом здравља у Власеници

Постављен дезинфекциони тунел на улазу у Дом здравља у Власеници

Представници општинске организације Црвеног крста су, у склопу обиљежавања Недјеље Црвеног крста, власеничким медицинарима поклонили тунел за дезинфекцију, који је монтиран на улазу у Дом здравља.

Милена Неђић, секретар ове организације у Власеници,  истакла је да је Рајко Лазић, генерални секретар Друштва Црвеног крста БиХ, један од најзаслужнијих за ову донацију.

„Сматрам да ће ова вриједна донација добро доћи нашем Дому здравља, и да ће олакшати рад медицинским радницима,  јер ће имати мање обавезеа око дезинфекције и радника и пацијената, јер ће свако ко дође у круг Дома здравља, морати да прође кроз тунел, а самим тим биће и дезинфикован“, навела је  Неђићева.

Директорица власеничког Дома здравља Јагода Петровић наводи да ће тунел за дезинфекцију у наредном периоду постати неопходност.

„Иако мјере јењавају и мало се смирила ситуација, ми ћемо вјероватно цијелог живота морати живјети са могућношћу да ће се корона појавити, и овај тунел је нешто што је веома потребно и за нас је ово значајна донација. Ово је један од система заштите, од система превенције. Уколико поштујемо мјере превенције, онда можемо да очекујемо да ћемо сузбити не само вирус корона, него и све друге вирусе и инфекције“, напоменула  је директорица Дома здравља у Власеници.

Компанија „Кока-кола“ донирала је Црвеном крсту БиХ одређени број тунела за дезинфекцију који се постављају испред здравствених установа. Принцип је једноставан. У тунелу се генерише један аеросол који садржи дезинфицијенсе те се на тај начин врши површинска дезинфекција у 99,9 % случајева. Тунел располаже са пуњењем око 60 литара, што је довољно за 1.500 пролазника, а ради на бази сензора – користећи средства за дезинфекцију. Дезинфекциони тунел није штетан, ствара се заштитни слој, који траје 24 часа.

Представници општинске организације Црвеног крста су, у склопу обиљежавања Недјеље Црвеног крста, власеничким медицинарима поклонили тунел за дезинфекцију, који је монтиран на улазу у Дом здравља. Милена Неђић, секретар ове организације у Власеници,  истакла је да је Рајко Лазић, генерални секретар Друштва Црвеног крста БиХ, један од најзаслужнијих за ову донацију. „Сматрам да ће ова вриједна донација добро доћи нашем Дому здравља, и да ће олакшати рад медицинским радницима,  јер ће имати мање обавезеа око дезинфекције и радника и пацијената, јер ће свако ко дође у круг Дома здравља, морати да прође кроз тунел, а самим тим биће и дезинфикован“,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !