Home » Uncategorized @sr » Унапријеђени капацитети Територијалне ватрогасне јединице Власеница

Унапријеђени капацитети Територијалне ватрогасне јединице Власеница

Општина Власеница, уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, oбезбиједила је комплет опреме који ће бити на располагању припадницима Територијалне ватрогасне јединице Власеница и који ће значајно ојачати њене капацитете.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је у протекле три године набављено ново ватрогасно возило вриједности 280.000 КМ, те да је изграђен ватрогасни дом у који је Општина Власеница уложила око 300.000 КМ.

„Овим показујемо да смо се опредијелили да нашу ватрогасну јединицу учинимо бољом и опремљенијом, да она може да одговори на све задатке који су пред њом“, рекао је Краљевић.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Власеница Перо Томић рекао је да су противпожарна средства и алати које је јединица данас добила одабрани на основу пројекта Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Он је навео да је у ватрогасној јединици тренутно ангажовано 12 ватрогасаца којима су на располагању четири ватрогасна возила, од којих једно новије производње.

„У току ове године имали смо велики број пожара. До 1. маја регистровано је 65 пожара и то је узроковало велику оптерећеност технике и самих ватрогасаца. Срећом па су се промијениле временске прилике и дошло је да растерећења. Иначе, техника не би могла да издржи“, рекао је Томић.

Општина Власеница, уз подршку Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске, oбезбиједила је комплет опреме који ће бити на располагању припадницима Територијалне ватрогасне јединице Власеница и који ће значајно ојачати њене капацитете. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је у протекле три године набављено ново ватрогасно возило вриједности 280.000 КМ, те да је изграђен ватрогасни дом у који је Општина Власеница уложила око 300.000 КМ. "Овим показујемо да смо се опредијелили да нашу ватрогасну јединицу учинимо бољом и опремљенијом, да она може да одговори на све задатке који су пред њом", рекао је Краљевић. Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Власеница Перо…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)