Home » Uncategorized @sr » ILDP – Oпштина Власеница награђена за најбољи систем за планирање и управљање развојем у 2019. години

ILDP – Oпштина Власеница награђена за најбољи систем за планирање и управљање развојем у 2019. години

Општина Власеница је од 2013. године укључена у Пројекат интегрисаног локалног развоја (ILDP) који имплементира Развојни програм Уједињених нација у БиХ (UNDP BiH), у сарадњи са Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу (SDC), а путем којег се пружа подршка партнерским јединицама локалне самоуправе у увођењу и примјени системског приступа планирању и управљању развојем. Према коначним резултатима извршених процјена капацитета за управљање локалним развојем у 22 јединице локалне самоуправе, Општини Власеница додијељена је награда за најбољи систем за планирање и управљање развојем у 2019. години, у износу од 70.000,00 USD.
Такође, Општина Власеница је остварила најбољи резултат у категорији највећи раст индекса капацитета за планирање и управљање развојем у 2018. години.

ILDP сваке године проводи процјену капацитета партнерских јединица локалне самоуправе како би се пратио и оцијенио напредак у провођењу процеса управљања развојем, са циљем подстицања на улагање додатних напора у погледу успоставе ефикасних система за управљање развојем.

Грант у износу од 70.000,00 USD додијељен је за имплементацију једног од пројеката дефинисаних Стратегијом развоја општине Власеница, док ће Општина суфинансирати одабрани пројекат са минимално 50% укупне вриједности.

Општина Власеница изражава захвалност Развојном програму Уједињених нација и Пројектном одбору ILDP на указаном повјерењу и подршци, са увјерењем да ће се успјешна сарадња наставити, како у оквиру ILDP, тако и на будућим пројектима.

Општина Власеница је од 2013. године укључена у Пројекат интегрисаног локалног развоја (ILDP) који имплементира Развојни програм Уједињених нација у БиХ (UNDP BiH), у сарадњи са Швајцарском агенцијом за развој и сарадњу (SDC), а путем којег се пружа подршка партнерским јединицама локалне самоуправе у увођењу и примјени системског приступа планирању и управљању развојем. Према коначним резултатима извршених процјена капацитета за управљање локалним развојем у 22 јединице локалне самоуправе, Општини Власеница додијељена је награда за најбољи систем за планирање и управљање развојем у 2019. години, у износу од 70.000,00 USD. Такође, Општина Власеница је остварила најбољи резултат у категорији највећи раст…

Review Overview

User Rating: Be the first one !