Home » Uncategorized @sr » Завршено асфалтирање локалних путева у Драгасевцу и Цвијетњу

Завршено асфалтирање локалних путева у Драгасевцу и Цвијетњу

На подручју општине Власеница данас је завршено асфалтирање три дионице локалних путева у насељеним мјестима Драгасевац и Цвијетањ, за шта је Општина уложила 150.000 конвертибилних марака властитих средстава.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је мјесна заједница Симићи, којој припада насеље Драгасевац, једна од већих мјесних заједница на подручју општине која заслужује да се модернизује.
„Циљ нам је да помогнемо селу кроз разне пројекте. Схватили смо да се без села не може живјети, поготово у ово вријеме вируса, то се показало као истинито. Кроз разне пројекте и пољопривредне пакете ми смо и у протеклом периоду помагали људима који живе на селу. Уз помоћ Владе Републике Српске и премијера Радована Вишковића и ове године имаћемо неколико километара локалних путева више, јер већ имамо одобрена одређена средства за њихову модернизацију. Трудићемо се да села буду што ближе градовима. Кроз све оно што ради Општина Власеница сигурно је да је ово простор који има будућност“, нагласио је Краљевић.

Члан савјета МЗ Симићи Јевто Ђурић рекао је да је ово прва велика инвестиција на овом подручју у којој нису учествовали мјештани.
„Ово је пројекат који смо добили захваљујући начелнику Мирославу Краљевићу и његовом тиму. Имали смо обећања и раније, али тек када је на власт дошао Краљевић наш заселак је оживио. Раније смо имали прави сеоски, каљави пут. Нисмо могли доћи до својих кућа, а посебно је било тешко дјеци која иду у школу. Жеља нам је да направимо угоднији живот у селу, који без Општине не би могли да обезбиједимо“, рекао је Јевтић.

Начелник Краљевић рекао је да се у селу Цвијетањ рјешава један од кључних проблема путне инфраструктуре.
„Конкретно, ради се о пар стотина метара пута који повезује ово предивно село са градским језгром и насељем Језеро. Прије десет година асфалтирали смо прикључак на магистрални пут и обећали смо становницима да ћемо урадити и ову дионицу, што, на обострано задовољство, испуњавамо. Упркос томе што смо у тешкој ситуацији изазваној пандемојом вируса корона, имали смо одређена буџетска средства у резерви за ове намјене“, рекао је начелник Краљевић.

Од прошле године, па до данас, у путну инфраструктуру у општини Власеница уложено је око 800.000 КМ. План је да се ове године уради укупно 10 километара путева. Модернизација локалних путева повјерена је предузећу „Зворникпутеви“.

На подручју општине Власеница данас је завршено асфалтирање три дионице локалних путева у насељеним мјестима Драгасевац и Цвијетањ, за шта је Општина уложила 150.000 конвертибилних марака властитих средстава. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је мјесна заједница Симићи, којој припада насеље Драгасевац, једна од већих мјесних заједница на подручју општине која заслужује да се модернизује. "Циљ нам је да помогнемо селу кроз разне пројекте. Схватили смо да се без села не може живјети, поготово у ово вријеме вируса, то се показало као истинито. Кроз разне пројекте и пољопривредне пакете ми смо и у протеклом периоду помагали људима који…

Review Overview

User Rating: Be the first one !