Home » Uncategorized @sr » Потписани уговори са двадесет корисника пројекта подршке социо-економској стабилности западног Балкана

Потписани уговори са двадесет корисника пројекта подршке социо-економској стабилности западног Балкана

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и представник њемачке невладине организације „Хелп“ Шемсудин Маљевић данас су потписали уговоре са двадесет корисника пројекта Подршка социо-економској стабилности западног Балкана 2019-2020. Пројектом који имплементирају Општина Власеница и организација „Хелп“ предвиђена је подршка у виду опреме и материјално-техничких средстава за рад за 20 корисника са подручја ове општине, укупне вриједности 90.000 КМ.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да од тог износа 32.075 КМ финансира Oпштина, 13.500 КМ корисници, а остатак организација „Хелп“.
„Ово је добра прилика да људи који су у бизнису, који имају неки мали бизнис, или они који још нису почели неки бизнис, дођу до одређених средстава за покретање или јачање пословних активности. Потребно је да раде, а Oпштина је ту да им, уз помоћ пријатеља, као што је „Хелп“, то и омогући“, изјавио је Краљевић.

Данашњим потписивањем уговора обезбијеђени су грантови до 4.000 КМ за кориснике, као једна компонентна пројекта. Друга компонента односи се на едуакцију пет корисника, а протеклог мјесеца успјешно је реализована компонента друштвено-корисног рада за локалну заједницу, када су корисници пројекта учествовали у акцији пошумљавања садницама храста.

Реализација пројекта кренула је почетком ове године и  трајаће до краја 2020.

Пројекат је регионалног карактера и у њега је укључено више земаља западног Балкана, а финансира га Влада СР Њемачке.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и представник њемачке невладине организације „Хелп“ Шемсудин Маљевић данас су потписали уговоре са двадесет корисника пројекта Подршка социо-економској стабилности западног Балкана 2019-2020. Пројектом који имплементирају Општина Власеница и организација „Хелп“ предвиђена је подршка у виду опреме и материјално-техничких средстава за рад за 20 корисника са подручја ове општине, укупне вриједности 90.000 КМ. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да од тог износа 32.075 КМ финансира Oпштина, 13.500 КМ корисници, а остатак организација „Хелп“. „Ово је добра прилика да људи који су у бизнису, који имају неки мали бизнис, или они који још нису почели…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)