Home » Uncategorized @sr » Компанија Алпро успјела да опстане и да не отпусти ниједног радника

Компанија Алпро успјела да опстане и да не отпусти ниједног радника

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је компанијa „Алпро“ у Власеници, која запошљава 150 радника, успјела да опстане у тешким временима и да упркос кризи у протеклом периоду није отпустила ниједног радника.
Цвијановићева је изјавила новинарима након што је са представницима општине Власеница посјетила ову компанију да је „Алпро“ дијелио судбину свих дешавања у протеклом периоду – у вријеме рата, у поратном периоду и времену различитих трансформација.

„Суочена са многим изазовима, ова компанија је успјела да опстане, запошљава 150 људи, а то значи да 150 породица на подручју Власенице има гдје да заради за живот. Ово је компанија која је заједно са институцијама Републике Српске и локалном власти успјела да се одупре великом злу које се зове корона, успјели су да задрже сва радна мјеста, раднике и честитам им на томе, а посебно што су након првобитне кризе успјели да запосле додатни број радника“, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је намјера да се у Власеници запошљава и више радника, а то значи да се допринесе развоју локалне заједнице у цјелини.

„Институције Републике Српске то цијене и као предсједнику Републике мени је задовољство да одлазим на мјеста гдје се зарађује плата, обезбјеђује нови производ“, навела је Цвијановићева.

Она је додала да је јако важно да је компанија „Алпро“ извозно оријентисана тако да се производи из ове фабрике налазе на тржишту ЕУ, САД и на другим подручјима.

„Овдје је пословни живот јако добро организован, постоје јасне амбиције и планови за будућност и сигурна сам да ће имати подршку институција Републике Српске. Посебно је важно да ћемо сачувати сва радна мјеста и отворити нова“, поручила је Цвијановићева.

Директор компаније „Алпро“ Владан Настић изјавио је да су представници фабрике данас Цвијановићевој успјели да приближе свој производни процес и оно чиме се баве, а то је производња алуминијских профила.

„Изузетно смо поносни да су се наши производи нашли на тржишту цијеле Републике Српске и БиХ, а и много шире. Без обзира на вирус корона и на кризу коју смо имали, успјели смо да останемо на ногама, ни у једном тренутку фирма није стала, наставили смо производњу. У овом тренутку биљежимо импозантне резултате“, рекао је Настић и захвалио предсједници Српске за посјету и разумијевању када је ријеч о овој компанији.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић нагласио је да је „Алпро“ једна од најјачих компанија у региону када је ријеч о врсти производње којом се бави.

„Руководство ове компаније улаже велике напоре да прошири капацитете. У посљедњих неколико година улаже се у ову компанију. Без обзира на епидемију вируса корона, ова фирма није отпустила ниједног радника. Много нам је битно да Република Српска даје подршку оваквим компанијама, а данашња посјета предсједнице то показује. Морамо помоћи производњу и циљ нам је да имамо више оваквих компанија. Показало се да ми то можемо, јер имамо ресурсе“, рекао је Краљевић.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је компанијa "Алпро" у Власеници, која запошљава 150 радника, успјела да опстане у тешким временима и да упркос кризи у протеклом периоду није отпустила ниједног радника. Цвијановићева је изјавила новинарима након што је са представницима општине Власеница посјетила ову компанију да је "Алпро" дијелио судбину свих дешавања у протеклом периоду - у вријеме рата, у поратном периоду и времену различитих трансформација. "Суочена са многим изазовима, ова компанија је успјела да опстане, запошљава 150 људи, а то значи да 150 породица на подручју Власенице има гдје да заради за живот. Ово је…

Review Overview

User Rating: Be the first one !