Home » Uncategorized @sr » Отворен реконструисани објекат предшколске установе

Отворен реконструисани објекат предшколске установе

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и начелник општине Власеница данас су свечано отворили реконструисани објекат Предшколске установе „Први кораци“ у Власеници, а радове у вриједности 300.000 КМ финансирали су Влада Српске, Влада Србије и Инвестиционо-развојна банка Републике Српске.

Цвијановић је истакла да је ријеч о једном у низу пројекта на подручју Власенице који је реализован у сарадњи републичких и локалних власти и уз подршку Србије.

– Захваљујем начелнику и локалној управи што су институцијама Републике Српске делегирали квалитетне пројекте – рекла је Цвијановић.

Она је навела да посебну улогу у реализацији свих ових пројеката има Влада Српске, која из године у годину, без обзира на све изазове, препознаје потребе локалних заједница.

– Желимо да ови пројекти служе грађанима Власенице, да родитељи који одлазе на посао имају гдје да оставе своју дјецу – рекла је Цвијановићева.

Извршни директор ИРБ Републике Српске Златко Поповић рекао је да је пројекат Јачање капацитета и услова за боравак дјеце у предшколској установи у Власеници стварањем бољих предуслова за квалитетан и свеобухватан раст и развој још један у низу пројеката који је финансиран заједничким учешћем Владе Српске, ИРБ-а и локалне заједнице.

– У Власеници смо уз вртић финансирали и реконструкцију Ватрогасног дома – навео је Поповић, прецизирајући да је ИРБ путем пројекта финансијски механизам до сада реализовао у Српској укупно 46 оваквих пројеката укупне вриједности шест милиона КМ.

Краљевић је истакао да је ова локална заједница данас велико градилиште и да се све реализује заједничким снагама Владе Републике Српске, предсједника Српске, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и Владе Србије.
– Имамо јасну визију да Власеница буде боље и љепше мјесто за живот, а обновљени вртић је на радост свих нас, грађана, дјеце, запослених у овој установи – рекао је Краљевић. Он је додао да је, осим средстава уложених у реконструкцију вртића, уложено и 100.000 КМ у реконструкцију основне школе, чиме су створени бољи услови и за власеничке ђаке.

– Бринемо о најмлађима, о нашој будућности – закључио је Краљевић.

Директор Предшколске установе „Први кораци“ Марија Тодоровић изјавила је да је ово прва реконструкција вртића, изграђеног 1980. године.

Према њеним ријечима, реконструисани су унутрашњост и спољашњост вртића, који ће од сада уз раније садржаје имати фискултурну салу и рођендаоницу. Тодоровићева је навела да вртић у двије групе похађа 51 дијете, а да је новост формирање јасличке групе.

Дјеца Предшколске установе „Први кораци“ извела су овом приликом пригодан програм за присутне.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и начелник општине Власеница данас су свечано отворили реконструисани објекат Предшколске установе "Први кораци" у Власеници, а радове у вриједности 300.000 КМ финансирали су Влада Српске, Влада Србије и Инвестиционо-развојна банка Републике Српске. Цвијановић је истакла да је ријеч о једном у низу пројекта на подручју Власенице који је реализован у сарадњи републичких и локалних власти и уз подршку Србије. - Захваљујем начелнику и локалној управи што су институцијама Републике Српске делегирали квалитетне пројекте - рекла је Цвијановић. Она је навела да посебну улогу у реализацији свих ових пројеката има Влада Српске, која из године у…

Review Overview

User Rating: Be the first one !