Home » Uncategorized @sr » У Власеници дезинфиковане све јавне површине и објекти

У Власеници дезинфиковане све јавне површине и објекти

По налогу Општинског штаба за ванредне ситуације, предузеће „Санитарац“ извршило је током дана дезинфекцију свих јавних површина и објеката у граду.

Горан Ђурић, замјеник начелника општине Власеница, казао је да је дезинфекција наложена са циљем спрјечавања ширења вируса корона.

„С обзиром да је на подручју наше општине идентификовано осам лица заражених ковидом 19, Општински штаб за ванредне ситуације је предузео све мјере како би се спријечило даље ширење вируса, а једна од њих је и дезинфекција свих јавних површина и објеката на територији општине Власеница. Комунална полиција и инспекцијске службе раде на идентификацији свих лица са којима су заражене особе имале контакт и сви они ће бити тестирани. У протекла два дана  је тестирано 16 лица, резултате очекујемо, и надамо се да ће, због наше брзе реакције, ширење вируса бити заустављено“, казао је Ђурић.

Он је апеловао на грађане да се придржавају свих мјера које су прописали Институт за јавно здравство Републике Српске и Републички штаб за ванредне ситуације.

„Комунална полиција је још јуче обишла све трговинске, угоститељске и занатске радње и подсјетила их на обавезу провођења прописаних мјера. За све наше грађане најважније је да избјегавају већа окупљање, да поштују социјалну дистанцу, као и користе заштитне маске у затвореном простору. Заједнице етажних власника дужне су да изврше дезинфекцију стамбених зграда“, изричит је замјеник начелника општине.

Ђурић је нагласио да нема разлога за панику, јер су сви заражени идентификовани на вријеме, налазе се у изолацији, иако се добро осјећају и немају симптоме.

По налогу Општинског штаба за ванредне ситуације, предузеће „Санитарац“ извршило је током дана дезинфекцију свих јавних површина и објеката у граду. Горан Ђурић, замјеник начелника општине Власеница, казао је да је дезинфекција наложена са циљем спрјечавања ширења вируса корона. „С обзиром да је на подручју наше општине идентификовано осам лица заражених ковидом 19, Општински штаб за ванредне ситуације је предузео све мјере како би се спријечило даље ширење вируса, а једна од њих је и дезинфекција свих јавних површина и објеката на територији општине Власеница. Комунална полиција и инспекцијске службе раде на идентификацији свих лица са којима су заражене особе…

Review Overview

User Rating: Be the first one !