Home » Uncategorized @sr » Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Саопштење Општинског штаба за ванредне ситуације

Данас је у Власеници одржана 16. сједница Општинског штаба за ванредне ситуације.

Штаб подсјећа власнике угоститељских радњи и све самосталне предузетнике да су обавезни придржавати се прописаних мјера: у затвореном простору обавезна је употреба маске и  физичка дистанца. И даље је на снази одлука Републичког штаба о забрани окупљања у групама већим од 50 лица. Радно вријеме угоститељских објеката ограничено је до 23 часа.

Службеници Полицијске станице и инспекцијских служби контролисаће већа јавна окупљања и употребу заштитне опреме у затвореним просторима, те санкционисати непоштовање мјера. Надлежна инспекција вршиће контролу прехрамбених намирница, с обзиром на појаву стављања у промет намирница којима је истекао рок употребе. Поново ће бити извршена дезинфекција свих јавних површина и објеката.

Инспекцијске службе предузеле су неопходне радње и свим зараженим особама изрекле мјере обавезне самоизолације.

Штаб још једном апелује на све грађане да се не окупљају у већим групама, да у затвореним просторима обавезно користе заштитну опрему и држе се свих препорука надлежних служби.

Дом здравља ће реорганизовати рад, са циљем превенције ширења вируса, на начин да ће се вршити пријем хитних случајева, а остали ће се консултовати са породичним љекаром телефонским путем.

Данас је у Власеници одржана 16. сједница Општинског штаба за ванредне ситуације. Штаб подсјећа власнике угоститељских радњи и све самосталне предузетнике да су обавезни придржавати се прописаних мјера: у затвореном простору обавезна је употреба маске и  физичка дистанца. И даље је на снази одлука Републичког штаба о забрани окупљања у групама већим од 50 лица. Радно вријеме угоститељских објеката ограничено је до 23 часа. Службеници Полицијске станице и инспекцијских служби контролисаће већа јавна окупљања и употребу заштитне опреме у затвореним просторима, те санкционисати непоштовање мјера. Надлежна инспекција вршиће контролу прехрамбених намирница, с обзиром на појаву стављања у промет намирница којима…

Review Overview

User Rating: Be the first one !