Home » Uncategorized @sr » Начелник општине Власеница учествовао на округлом столу о условима пословања које диктира глобална пандемија

Начелник општине Власеница учествовао на округлом столу о условима пословања које диктира глобална пандемија

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић учествовао је на округлом столу о  условима пословања које диктира глобална пандемија. Округли сто о томе како одржати пословање у отежаним условима изазваним вирусом корона, на Јахорини је окупио представике највећих предузећа требињске и сарајевско-романијске регије и Владе.

– Oво је још један наставак дијалога и надамо се да ћемо кроз размјену искустава помоћи да привреда што боље преброди кризу која већ траје више мјесеци – рекао је Саша Тривић, предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске.

Из Владе кажу – захваљујући исплати најниже плате и доприноса онима који нису пословали и низу других мјера, Српска данас броји најмање отказа због вируса корона.

БиХ и њени органи, каже Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, нису доносили адекватне мјере да би олакшали пословање у условима пандемије.

– Једно од рјешења јесте да се види на који начин да се промијени стопа обавезне резерве Централне банке и ту би могли да договоримо са пословним банкама пласмане, могли бисмо да придобијемо неки квалитетан новац који ће бити усмјерен у реалну привреду – каже Додик.

Циљ округлод стола, који је организовала Унија удружења послодаваца, а подржала Европска унија, јесте да се препознају проблеми пословања у условима пандемије и дефинишу потенцијалне мјере.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић учествовао је на округлом столу о  условима пословања које диктира глобална пандемија. Округли сто о томе како одржати пословање у отежаним условима изазваним вирусом корона, на Јахорини је окупио представике највећих предузећа требињске и сарајевско-романијске регије и Владе. - Oво је још један наставак дијалога и надамо се да ћемо кроз размјену искустава помоћи да привреда што боље преброди кризу која већ траје више мјесеци - рекао је Саша Тривић, предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске. Из Владе кажу – захваљујући исплати најниже плате и доприноса онима који нису пословали и низу других мјера, Српска данас…

Review Overview

User Rating: Be the first one !