Home » Uncategorized @sr » Уручена опрема предузетницима у оквиру пројекта „Подршка социо-економској стабилности западног Балкана“

Уручена опрема предузетницима у оквиру пројекта „Подршка социо-економској стабилности западног Балкана“

У Власеници је уручена донација за четири корисника пројекта „Подршка социо-економској стабилности западног Балкана“ који се баве занатском и угоститељском дјелатношћу.

Ријеч је о пројекту укупне вриједности 90.000 KМ, од којих је Општина Власеница финансирала 32.000 KМ, корисници 13.500 KМ, а остатак њемачка невладина организација „Хелп“.

Донацију су уручили шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић и пројект менаџер у организацији „Хелп“ Шемсудин Маљевић.

„Пројектом је обухваћено 20 корисника који су добили грант у нематеријалним средствима, односно у траженој опреми и механизацији, у износу од по 4.000 KМ. Поред пољопривредне механизације која је раније подијељена корисницима, данас смо уручили опрему за два ресторана, вулканизерску радњу и кориснику који се бави израдом столарије“, изјавио је Дамљановић.

Пројект-менаџер у организацији „Хелп“ Шемсудин Маљевић рекао је да је било тешко одабрати кориснике, јер у Власеници има много вриједних људи.

„Драго нам је да смо ушли и у тај дио привреде, да занатлије и угоститељи добију прилику за покретање бизниса или оснаживање постојећег. Ми ћемо у наредном периоду пратити кориснике, да ли им оно што раде доноси приходе, видјети како тече њихов пословни план и да ли смо им помогли овим пројектом“, изјавио је Маљевић.

Јелена Пејић овим пројектом прошириће своју угоститељску дјелатност.

„Имам кафић, а сада сам уз помоћ организације „Хелп“ и Општине обезбиједила све ствари за ресторан. Запослићу још три радника који ће ми помагати у кухињи, а обезбиједићу и бољу егзистенцију“, рекла је Пејићева.

Пројекат „Подршка социо-економској стабилности западног Балкана 2019-2020“ је регионалног карактера и у њега је укључено више земаља региона.

У Власеници је уручена донација за четири корисника пројекта "Подршка социо-економској стабилности западног Балкана" који се баве занатском и угоститељском дјелатношћу. Ријеч је о пројекту укупне вриједности 90.000 KМ, од којих је Општина Власеница финансирала 32.000 KМ, корисници 13.500 KМ, а остатак њемачка невладина организација "Хелп". Донацију су уручили шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић и пројект менаџер у организацији "Хелп" Шемсудин Маљевић. "Пројектом је обухваћено 20 корисника који су добили грант у нематеријалним средствима, односно у траженој опреми и механизацији, у износу од по 4.000 KМ. Поред пољопривредне механизације која је раније подијељена корисницима, данас смо уручили опрему за…

Review Overview

User Rating: Be the first one !