Home » Uncategorized @sr » Дом здравља набавио апарат за брзо тестирање на вирус корона

Дом здравља набавио апарат за брзо тестирање на вирус корона

Дом здравља Власеница набавио је апарат за брзо тестирање на вирус корона, а пацијенти ће тестирање моћи да обаве од наредне седмице.

Директорица Дома здравља Јагода Петровић рекла је да се тестирањем може утврдити и присуство антитијела у крви.

„Поред тога што показује да ли је пацијент позитиван или негативан на вирус, он мјери и количину антитијела у крви. Грађани ће да се тестирају по препоруци љекара или својој властитој жељи. Услуга је комерцијална и наплаћиваће се 35 конвертибилних марака“, истакла је Петровићева.

Она је додала да је тренутно у Власеници на вирус позитивно четири пацијента и да се ситуација побољшала у односу на претходни период.
„То је резултат поштовања препоручених мјера Владе Републике Српске и Општинског штаба за ванредне ситуације. Грађани су се мјера придржавали, али то не значи да је опасност прошла него да и даље треба бити опрезан, јер вирус је још увијек међу нама“, додала је Петровићева.

Дом здравља Власеница је под пуном приправности, имају довољно личне заштитне опреме, лијекова и санитетског материјала и на услузи су пацијентима 24 часа.

Дом здравља Власеница набавио је апарат за брзо тестирање на вирус корона, а пацијенти ће тестирање моћи да обаве од наредне седмице. Директорица Дома здравља Јагода Петровић рекла је да се тестирањем може утврдити и присуство антитијела у крви. "Поред тога што показује да ли је пацијент позитиван или негативан на вирус, он мјери и количину антитијела у крви. Грађани ће да се тестирају по препоруци љекара или својој властитој жељи. Услуга је комерцијална и наплаћиваће се 35 конвертибилних марака", истакла је Петровићева. Она је додала да је тренутно у Власеници на вирус позитивно четири пацијента и да се ситуација побољшала…

Review Overview

User Rating: Be the first one !