Home » Uncategorized @sr » Изабрано трочлано предсједништво беба

Изабрано трочлано предсједништво беба

Општина Власеница наставља традицију манифестације Конференција беба, ове године у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Међу четрдесетак пријављених беба, рођених између 2018. и 2020. године, жири је изабрао:

  1. Петар Станишић, најмлађа беба, рођен 20. јула 2020. године,
  2. Елена Чалмић, најстарија беба, рођена 28. августа 2018. године и
  3. Софија Ковачевић, беба са највише браће и сестара, која има три брата.

Ове бебе изабране су за Предсједништво конференције, чији ће мандат трајати до њеног наредног одржавања, а уручене су им и награде.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић истакао је да ова манифестација има за циљ промоцију наталитета и породичних вриједности.
„Породица је оно што је најважније и најсветије и ми морамо стварати будућност за сву нашу дјецу и наше потомке. Ми смо ту да помогнемо једни другима, Општина Власеница је ту да да максималну подршку свима, а од ове године планирамо и буџетска средства за подршку свим новорођенчадима. По подацима којима располажемо, у посљедње три године, сваке године се роди 70-80 беба, младих Власеничана, а ми ћемо се трудити да им свакодневно стварамо све боље услове за живот, јер дјеца, млади нараштаји, су наша будућност“, истакао је Краљевић.

Директор ЈУ Културни центар Власеница Бојана Бошковић рекла је да су, уз подршку спонзора, за свих 88 учесника конференције, обезбијеђени пригодни поклон пакети. Навела је да су, осим предсједништва, награђени и Василије Трифуновић, рођен на дан отварања Радио Власенице, 21.04.2020. године, близнакиње Андреа и Теодора Ђурић, које су једини близанци учесници конференције, Дуња Даниловић, Рамона Лакић и Лука Нерић за најљепше цртеже, те Мила Костић, Урош Петковић и Ана Беровић за најкреативније маске.

Организатор манифестације је Општина Власеница, у сарадњи са Културним центром и Радио Власеницом.

Општина Власеница наставља традицију манифестације Конференција беба, ове године у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом. Међу четрдесетак пријављених беба, рођених између 2018. и 2020. године, жири је изабрао: Петар Станишић, најмлађа беба, рођен 20. јула 2020. године, Елена Чалмић, најстарија беба, рођена 28. августа 2018. године и Софија Ковачевић, беба са највише браће и сестара, која има три брата. Ове бебе изабране су за Предсједништво конференције, чији ће мандат трајати до њеног наредног одржавања, а уручене су им и награде. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић истакао је да ова манифестација има за циљ промоцију наталитета и породичних вриједности. „Породица је…

Review Overview

User Rating: Be the first one !