Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » За осам јединица локалне самоуправе подстицајни фонд у износу од 666.000 КМ

За осам јединица локалне самоуправе подстицајни фонд у износу од 666.000 КМ

Уз финансијску подршку Владе Швајцарске за осам јединица локалне самоуправе, које су укључене у Пројекат интегрисаног локалног развоја /ИЛДП/, а које су у 2019. години исказале најбоље резултате планирања и управљања развојем, омогућен је подстицајни фонд у износу од 666.000 КМ, саопштено је из Швајцарске агенције за развој и сарадњу /СДЦ/.
У саопштењу се прецизира да се у склопу ИЛДП пројекта, којег подржава и Развојни програм УН /УНДП/ у БиХ са овим подстицајним фондом награђене јединице локалне самоуправе Босански Петровац, Хан Пијесак, Јабланица, Рогатица, Рудо, Вишеград, Власеница и Зворник.

Ове јединице локалне самоуправе ће одобрена средстава искористити за реализацију јавних пројеката који су у њиховим локалним стратегијама развоја идентификовани као приоритетни.

Селекцију пројектних идеја извршила је Комисија за одабир која је успостављена од стране начелника ових јединица локалне смопуправе.

Награђене јединице локалне самоуправе ће суфинансирати приоритетне пројекте у износу једнаком или већем од оног који им је додијељен кроз пројекат ИЛДП-а.

Прву награду за најбољи систем управљања развојем добила је Власеница уз фонд у вриједности од 120.330 КМ, другу награду за највећи раст добио је Босански Петровац 73.484 КМ, док је Јабланица награђена за најактивније Општинско вијеће 68.780 КМ.

ИЛДП је заједнички пројект Владе Швајцарске и УНДП-а у БиХ који помаже успостављању и јачање функционалног система планирања и управљања развојем на локалном, кантоналном и ентитетским нивоима, те квалитетније спровођење јавних политика, доприносећи свеукупном развоју БиХ.

Уз финансијску подршку Владе Швајцарске за осам јединица локалне самоуправе, које су укључене у Пројекат интегрисаног локалног развоја /ИЛДП/, а које су у 2019. години исказале најбоље резултате планирања и управљања развојем, омогућен је подстицајни фонд у износу од 666.000 КМ, саопштено је из Швајцарске агенције за развој и сарадњу /СДЦ/. У саопштењу се прецизира да се у склопу ИЛДП пројекта, којег подржава и Развојни програм УН /УНДП/ у БиХ са овим подстицајним фондом награђене јединице локалне самоуправе Босански Петровац, Хан Пијесак, Јабланица, Рогатица, Рудо, Вишеград, Власеница и Зворник. Ове јединице локалне самоуправе ће одобрена средстава искористити за реализацију јавних…

Review Overview

User Rating: Be the first one !