Home » Uncategorized @sr » Предсједавајаћи Савјета министара Зоран Тегелтија и министар за људска права и избјеглице Милош Лучић посјетили општину Власеница

Предсједавајаћи Савјета министара Зоран Тегелтија и министар за људска права и избјеглице Милош Лучић посјетили општину Власеница

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић посјетили су данас општину Власеница гдје су разговарали са начелником општине Мирославом Краљевићем.
Тегелтија и Лучић су заједно са представницима Општине Власеница обишли градилиште вишестамбене зграде за смјештај избјеглих лица, као и градилиште Саборног храма.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да је БиХ успјешна онолико колико су успјешне њене локалне заједнице, те да ће Савјет министара настојати да пружи подршку побољшању положаја расељених лица и повратника у овој општини.

„Данас сам са министром за људска права и избјеглице у Савјету министара Милошем Лучићем и својим сарадницима дошао да видимо колико је успјешна општина Власеница, да јој пружимо подршку да буде боља и успјешнија, да подржимо начелника у намјери да Власеница буде развијена општина и отворена средина, како за оне који су одвајкада живјели у њој, тако и за оне који су због посљедица рата дошли ту да живе“, изјавио је Тегелтија након састанка са начелником Власенице Мирославом Краљевићем.

Тегелтија је рекао да општина Власеница дио проблема рјешава са Владом Републике Српске, те да ће Савјет министара покушати да пружи подршку за оне пројекте који се тичу положаја расељених лица и повратника, а који су у надлежности заједничких институција.

„Важно је да људи имају пристојне улице, расвјету и све оно што је потребно једном насељу. Ми ћемо заиста издвојити максимално средстава колико будемо могли за потребе општине Власеница“, појаснио је Тегелтија.

Предсједавајући Савјета министара изразио је задовољство амбицијама које је исказала ова локална управа, јер, како је рекао, без амбициозних пројеката нема ни реализације, изразивши наду да ће у наредних годину-двије бити ријешен проблем расељених лица и избјеглица.

Министар Лучић након састанка је рекао да је Министарство на подручју општине Власеница у протеклом периоду уложило преко 3.000.000 КМ и да има још захтјева за рјешавање стамбених питања избјеглих и расељених лица.

Он је додао да ће Министарство за људска права и избјеглице у насељу Топлик у којем се гради зграда за избјегла и расељена лица настојати да асфалтира приступни пут до зграде.
„У оквиру Регионалног стамбеног програма у току је пројектовање за изградњу 28 стамбених јединица на подручју општине Власеница“, рекао је Лучић.

Начелник општине Власеница захвалио је предсједавајућем Тегелтији и министру Лучићу на подршци коју више институције пружају локалној заједници.
„Ми смо разговарали о томе на који начин се може помоћи нашој општини у погледу инфраструктуре. Посебно смо се осврнули на Скијашки центар Игришта, Студентски дом и категорије избјеглих и расељених, а то је локација Топлик на којој се гради зграда за избјегла и расељена лица“, рекао је Краљевић.

Он је додао да је планирано да зграда буде завршена до краја ове године и да је у Власеници остало још 150 породица из категорије избјеглих и расељених које је потребно стамбено збринути, истичући да то није могуће без подршке виших институција.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија и министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић посјетили су данас општину Власеница гдје су разговарали са начелником општине Мирославом Краљевићем. Тегелтија и Лучић су заједно са представницима Општине Власеница обишли градилиште вишестамбене зграде за смјештај избјеглих лица, као и градилиште Саборног храма. Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да је БиХ успјешна онолико колико су успјешне њене локалне заједнице, те да ће Савјет министара настојати да пружи подршку побољшању положаја расељених лица и повратника у овој општини. "Данас сам са министром за људска права и избјеглице у Савјету…

Review Overview

User Rating: Be the first one !