Задње објављено
Home » Uncategorized @sr » Качмареку жута, а Калаби црвена мајица

Качмареку жута, а Калаби црвена мајица

Побједник најтеже етапе 14. издања трке „Београд – Бањалука“ која је вожена од Бијељине до Власенице је Пољaк Јакуб Качмарек, који је 181 километар превезао за 4:25,44 часова. Он је у циљ стигао испред Уругвајца Фабрисија Ферарија који вози за кинески тим ССИОС, док је треће мјесто заузео Марти Маркез из шпанске Керн фарме.

Циљ друге етапе био је у Власеници гдје је бициклисте дочекало општинско руководство, представници власеничког бициклистичког клуба и организатори, као и љубитељи бициклизма. Качмарек, носилац жуте мајице, рекао је да је етапа била веома тешка и захтјевна.
– Било је изузетно тешко и напорно, али су ми тимске колеге много помоглe на одлучујућем брду. Не знам још какву тактику ћемо имати у преостале двије етапе, али сам оптимиста и надам се да могу задржати прво мјесто у генералном пласману – рекао је Качмарек.

Публика у Власеници током церемоније проглашења побједика најгласније je поздравила Бањалучанина Душана Калабу који је сјајном вожњом освојио црвену мајицу намијењену најбољем спринтеру.

– Прије етапе смо одлучили да будемо агресивни и да нападнемо црвену мајицу. Успио сам у томе, јер сам био први на два пролазна циља, наравно уз помоћ колега, а прошао сам први и на брдском циљу. Презадовољан сам, а с обзиром да имам прилично велику предност у односу на конкуренте, оптимиста сам да ћу сачувати мајицу у преостале двије етапе – рекао је Калаба.

За начелника општине Власеница Мирослава Краљевића било је велико задовољство да угости бициклисте из цијелог свијета, те се захвалио домаћем клубу „КПЛ“ и Бициклистичком савезу Републике Српске за добро организовану свјетску манифестацију.

– С обзиром на услове у којима тренутно живимо покушао сам у претходних неколико дана да апелујем на грађане, прилично непопуларно, да не праве гужву на циљу. Добар дио њих ме је послушао, што је одлично, а вјерујем да ће хиљаде Власеничана већ идуће године поздравити ове савремене гладијаторе. Ово је најважнији спортски догађај у нашем граду икада, а много више је од спортског, јер спаја Београд и Бањалуку – рекао је Краљевић.

Трећа етапа вози се од Теслића до Прњавора преко Добоја и Дервенте, а ко ће понијети титулу укупног побједника сазнаћемо у понедјељак, 7. септембра, када ће бициклисти возити од Дервенте преко Српца, Градишке и Лакташа до Бањалуке гдје ће трка традиционално завршити круговима.

Побједник најтеже етапе 14. издања трке „Београд - Бањалука“ која је вожена од Бијељине до Власенице је Пољaк Јакуб Качмарек, који је 181 километар превезао за 4:25,44 часова. Он је у циљ стигао испред Уругвајца Фабрисија Ферарија који вози за кинески тим ССИОС, док је треће мјесто заузео Марти Маркез из шпанске Керн фарме. Циљ друге етапе био је у Власеници гдје је бициклисте дочекало општинско руководство, представници власеничког бициклистичког клуба и организатори, као и љубитељи бициклизма. Качмарек, носилац жуте мајице, рекао је да је етапа била веома тешка и захтјевна. - Било је изузетно тешко и напорно, али су…

Review Overview

User Rating: Be the first one !