Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Фолклорна секција наставила са радом

Фолклорна секција наставила са радом

Фолклорна секција која дјелује у оквиру СПКД „Просвјета“ Власеница, након вишемјесечне паузе, наставила је са одржавањем проба.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић присуствовао је у сриједу новом почетку рада Фолклорне секције која је окупила и нове чланове.

„Стекли су се услови да се организује рад Фолклорне секције СПКД „Просвјета“ Власеница, уз поштовање свих мјера надлежних институција. У протеклом периоду активности су биле обустављене, а како у последња два мјесеца у Власеници нисмо имали новозаражених лица, уважавајући потребу и велико интересовање дјеце и родитеља, одлучили смо да ова секција настави са радом. Оба културно-умјетничка друштва која дјелују у Власеници окупљају значајан број полазника и то je веома позитиван начин да се млади људи усмјере кa здравим нормама живота и очувању културе и традиције. Локална управа даје пуну подршку оваквим активностима и очекујемо добре резултате“, рекао је начелник Краљевић, истичући да ће рад Фолклорне секције бити организован у више група, како би се испоштовале мјере Института за јавно здравство Републике Српске.

Предсједница ОО СПКД „Просвјета“ Власеница Споменка Савиновић пожељела је добродошлицу новим и старим члановима.

„На задовољство свих нас, након дуже паузе, настављамо са пробама. Циљ нам је био да сачувамо здравље дјеце и чекали смо погодан моменат да наставимо са радом. Отворен је позив за упис нових полазника, узраста од осам година па навише, а имамо и новог умјетничког руководиоца, Душана Врбарца из Сокоца, који је уједно кореограф Културно-умјетничког друштва „Романијска луча“ Соколац, професионалног друштва које има традицију и које је остварило запажене резултате и успјехе. Дајемо све од себе да једнога дана и ми достигнемо тај ниво. Упис нових чланова се може вршити и на пробама које се одржавају сриједом и петком од 18.00 часова, а за све додатне информације заинтересована лица могу нас контактирати на број телефона 066/220-386“, рекла је Споменка Савиновић, предсједница ОО СПКД „Просвјета“ Власеница, истичући да се пробе одржавају уз строго поштовање свих мјера и препорука за превенцију појаве и ширења вируса корона.

Фолклорна секција која дјелује у оквиру СПКД „Просвјета“ Власеница, након вишемјесечне паузе, наставила је са одржавањем проба. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић присуствовао је у сриједу новом почетку рада Фолклорне секције која је окупила и нове чланове. „Стекли су се услови да се организује рад Фолклорне секције СПКД „Просвјета“ Власеница, уз поштовање свих мјера надлежних институција. У протеклом периоду активности су биле обустављене, а како у последња два мјесеца у Власеници нисмо имали новозаражених лица, уважавајући потребу и велико интересовање дјеце и родитеља, одлучили смо да ова секција настави са радом. Оба културно-умјетничка друштва која дјелују у Власеници окупљају значајан…

Review Overview

User Rating: Be the first one !