Задње објављено
sren
Home » Uncategorized @sr » Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске посјетио Власеницу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске посјетио Власеницу

У сриједу, 14. октобра, у радној посјети општини Власеница боравио je др Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и министар Шеранић су на састанку разговарали о функционисању Дома здравља и Центра за социјални рад, али и о актуелној епидемиолошкој ситуацији.

Начелник Краљевић је задовољан исходом састанка.

“Разговарали смо о проблематици у Дому здравља. Прошле године када је министар Шеранић долазио почели смо рјешавати проблем радника који немају повезан радни стаж због неуплаћивања обавеза. Успјели смо да уплатимо оабвезе за десет људи и  да их пензионишемо. Остаје још 10-15 радника којима треба уплатити обавезе и омогућити одлазак у пензију. То је један од проблема који је Дом здравља наслиједио, јер је раније овдје била Болница до `90-их година и зато је у тој установи кумулиран велики број радника. Корак по корак, успјевамо да договоримо заједничке правце које ћемо са Владом и ресорним министарством рјешавати, како би Дом здравља био један од препознатљивијих у регији по пружању услуга грађанима”,  јасан је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

Министар Шеранић истиче да Власеница увијек може рачунати на помоћ Владе Републике Српске.

“Оно што смо још договорили је да ће министарство свакако подржати Дом здравља за специјализацију у области педијатрије, физијатрије и психијатрије и да ћемо кроз план наредне године допунити оно што је потребно из специјалистичких услуга”, казао је је министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Састанку одржаном у Општини Власеница присуствовали су и др Јагода Петровић, директор Дома здравља, Мара Малић, директор Центра та социјални рад, др Гордана Крстић, љекар који је од појаве пандемије на челу тима за борбу против ковида, и народни посланик Младен Поповић.

У сриједу, 14. октобра, у радној посјети општини Власеница боравио je др Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и министар Шеранић су на састанку разговарали о функционисању Дома здравља и Центра за социјални рад, али и о актуелној епидемиолошкој ситуацији. Начелник Краљевић је задовољан исходом састанка. “Разговарали смо о проблематици у Дому здравља. Прошле године када је министар Шеранић долазио почели смо рјешавати проблем радника који немају повезан радни стаж због неуплаћивања обавеза. Успјели смо да уплатимо оабвезе за десет људи и  да их пензионишемо. Остаје још 10-15 радника којима треба уплатити…

Review Overview

User Rating: Be the first one !