Home » Uncategorized @sr » Министар финансија Републике Српске Зора Видовић посјетила општину Власеница

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић посјетила општину Власеница

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић боравила је данас у радној посјети општини Власеница гдје је разговарала са начелником општине Мирославом Краљевићем.

Видовићева је рекла да успјешни људи воде ову општину, због чега ће Влада Српске максимално помоћи локалној заједници. Она је навела да је у Власеници примјетила велику разлику у односу на ранију посјету, видјела велики ентузијазам, врло стручну екипу око начелника, што се огледа у великом броју пројеката који се реализују у овој локалној заједници.

„Резултат тога је да број становника није пао, као и број ученика који се уписује у школу, што је веома значајно. У многим градовима, много развијенијим од ове општине, то се дешава. То је ваша велика предност и покушаћемо из Владе на сваки начин да помогнемо да задржите тај тренд. У овом моменту је најбитније задржати становништво на подручју сваке општине и града“, рекла је Видовићева.

Она је истакла и пројекат изградње кућа за младе брачне парове у селима.

„Вјероватно ће овдје бити заинтересованих. Финансираћемо све који буду заинтересовани, никога нећемо одбити. Желим да то промовишете и да то буде нешто позитивно за ову општину“, нагласила је Видовићева.

Он је рекла да је у току много мањих пројеката, али да и има крупних као што су Игриште, Студентски дом.

„То све у будућности ствара далеко већи БДП у овој општини, нова радна мјеста, бољи и квалитетнији живот за све људе у Власеници. Сигурна сам да ће овај менаџмент наставити и даље да ради врло активно и иде проблемима у сусрет. Сигурна сам да ћете имати добру перспективу, а ми из Владе Републике Српске, поготово кад дођемо до оваквих људи, до оваквих тимова који раде, заиста ћемо максимално помоћи колико будемо могли“, истакла је Видовићева.

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић рекао је да су на данашњем састанку разматране озбиљне теме, првенствено проблем у буџету усљед епидемије вируса корона.

„Ту да нисмо имали подршку Владе Републике Српске, сигурно не бисмо прегрмјели ово пола године. То нам је била велика помоћ. Данас смо имали прилику да усвојимо извршење буџета у том правцу, негдје око 100.000 KМ је минуса“, навео је Kраљевић.

Он је нагласио да су на данашњем састанку предочили потребе ове општине, те да очекују помоћ Владе Републике Српске.

Kраљевић је напоменуо да општина Власеница све пројекте који су започети, оне који су у току и који се очекују у наредним годинама не може реализовати без подршке Владе Републике Српске, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и институција Српске.

Он је навео да је данас било ријечи о развојним пројектима општине Власеница, наставку радова на Студентско-ђачком дому, полицијској станици, да се то приведе крају, о кружној раскрсници која треба да почне да се ради.

„Имамо данас и спортско игралиште које се ради на простору општине Власеница, уз стадион гдје ће бити будућа дворана. Обратили смо се са захтјевом Видовићевој, изразила је намјеру да ће нам помоћи у реализацији, да се нађу финансијска средства за завршетак тог игралишта и свега што смо започели“, рекао је Kраљевић.

Додао је да су се дотакли и пројеката Игришта, села, пољопривреде, те привредне и пословне зоне.

„Планови су да се настави овим темпом. Ми смо једна од локалних заједница која, од како сам ја на њеном челу, у ове посљедње четири године, у просјеку ради између 30 и 40 пројеката сваке године, апсолутно знамо у ком правцу идемо“, нагласио је Kраљевић.

Министар Зора Видовић данас је посјетила и полицијску станицу и студенско-ђачки дом у изградњи у Власеници.

Изградњу полицијске станице у потпуности финансира Влада Републике Српске са 700.000 KМ, а Студентско-ђачки дом „Србија“ финансира се донацијом Владе Србије од 1,5 милиона KМ, у оквиру пројекта „Србија Српској“.

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић боравила је данас у радној посјети општини Власеница гдје је разговарала са начелником општине Мирославом Краљевићем. Видовићева је рекла да успјешни људи воде ову општину, због чега ће Влада Српске максимално помоћи локалној заједници. Она је навела да је у Власеници примјетила велику разлику у односу на ранију посјету, видјела велики ентузијазам, врло стручну екипу око начелника, што се огледа у великом броју пројеката који се реализују у овој локалној заједници. "Резултат тога је да број становника није пао, као и број ученика који се уписује у школу, што је веома значајно. У многим…

Review Overview

User Rating: Be the first one !