Home » Uncategorized @sr » ОИК Власеница: Све спремно за спровођење Локалних избора

ОИК Власеница: Све спремно за спровођење Локалних избора

У Власеници је све спремно за спровођење локалних избора у недјељу, 15. новембра, дистрибуисан је изборни материјал предсједницима бирачких одбора и формирани су посебни тимови који ће се побринути да све прође у најбољем реду, рекла је предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Сања Станимировић Остојић.
У Власеници је за предстојеће изборе регистровано 10.138 бирача на 17 редовних бирачких мјеста, једно мјесто је лоцирано у просторијама „Електродистрибуције“, гдје ће гласати бирачи у одсуству за своју општину према попису из 1991. године.

На том мјесту моћи ће да гласају и грађани који су се регистровали за гласање путем поште, а који се тај дан нађу у овој општини, а њих је укупно 1.020, или они којима је издат важећи идентификациони документ након закључења бирачког списка, послије 1. октобра, изјавила је Остојићева.

У изборној трци у Власеници учествују 23 политичка субјекта, а за начелника кандидати СНСД-а Мирослав Краљевић и СДС-а Данијела Ђукић.

Изборни процес пратиће 110 акредитованих посматрача.

ОИК Власеница формирала је три мобилна тима који ће бити на располагању грађанима који су везани за своје домове, а формиран је и посебан ковид тим који ће бити опремљен заштитним одијелима и визирима, путем којег ће право гласа моћи да остваре лица позитивна на вирус корона и она која су у изолацији.

„Ковид тим ће под пуном опремом и уз пратњу медицинског особља Дома здравља Власеница ићи на адресе обољелих, не улазећи директно у њихове домове, него ће посредством сродника, прослиједити ковертирани листић на којем ће обољели да гласа и да га врати тиму, да не бисмо дошли у ситуацију да се заразе и други људи. Спремни смо и за други тим уколико буде непредвиђених ситуација“, изјавила је Остојићева.

Грађани који су позитивни на вирус корона, да би остварили своје гласачко право потребно је да ОИК-у поднесу захтјев на еmail адресу oik@opstinavlasenica.org или путем факса на број 056/490-074 уз помоћ другог лица.

Са захтјевом је потребно да доставе и медицински налаз да су позитивни или рјешење надлежног органа о изолацији. Рок за подношење захтјева је 72 часа прије почетка одржавања избора, односно најкасније до 9.00 часова на дан одржавања избора.

Остојићева је навела да је општина обезбиједила сва материјално-техничка средства да би се заштитили изборна администрација, бирачки одбори и грађани.

„Добили смо довољан број заштитних одијела, визира, рукавица, дезинфекционих средстава. Да бисмо унаприједили безбједност гласања, дезинфиковаћемо бирачка мјеста дан прије и дан послије избора и не би требало да буде проблема, јер и друге земље су провеле изборе у оваквим условима“, навела је Остојићева.

Она је апеловала да се сви који учествују у процесу избора одговорно понашају, да обавезно носе маске јер ће једино тако моћи ући на бирачко мјесто, да избјегавају физички контакт и држе дистанцу од најмање метар и по.

Грађани Власенице с правом гласа, уколико нису упознати на којем бирачком мјесту треба да гласају, могу да провјере путем СМС поруке, тако што ће да укуцају свој јединствени матични број на 091/12-12-12 или позову на број телефона ОИК-а 056/490-074.

Локације за издавање личних докумената радиће у суботу, 14. новембра, као и на дан избора у недјељу од 7.00 до 19.00 часова, да би грађани који нису подигли свој идентификациони документ могли да то учине.

У Власеници је све спремно за спровођење локалних избора у недјељу, 15. новембра, дистрибуисан је изборни материјал предсједницима бирачких одбора и формирани су посебни тимови који ће се побринути да све прође у најбољем реду, рекла је предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Сања Станимировић Остојић. У Власеници је за предстојеће изборе регистровано 10.138 бирача на 17 редовних бирачких мјеста, једно мјесто је лоцирано у просторијама "Електродистрибуције", гдје ће гласати бирачи у одсуству за своју општину према попису из 1991. године. На том мјесту моћи ће да гласају и грађани који су се регистровали за гласање путем поште, а који се…

Review Overview

User Rating: Be the first one !