Home » Uncategorized @sr » Свечано обиљежен завршетак пројекта „Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница“

Свечано обиљежен завршетак пројекта „Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница“

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, у присуству медија, присуствовао је пуштању у рад нове јавне расвјете, чиме је свечано обиљежен завршетак пројекта Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница.

Начелник Краљевић изјавио је да се ради о значајној инвестицији која доприноси функционалности и општој сигурности, а коју није било могуће реализовати без подршке Развојног програма Уједињених нација /UNDP/ у БиХ и Владе Швајцарске. Он је истакао да ће на овај начин бити остварене значајне уштеде по основу трошкова електричне енергије и одржавања расвјете,  што ће омогућити да се средства усмјере на друге развојне и инфраструктурне пројекте.

У оквиру пројекта постављено је 637 ЛЕД свјетиљки  у насељеним мјестима урбаног подручја и на магистралним путевима, уз спроведену законску процедуру.

„Овај проблем је постојао дуги низ година у општини, због недостатка средстава и великих трошкова. Сада су се стекли услови и мени је заиста драго што је дошло до тога, јер смо у више наврата имали захтјеве од становништа, нарочито у зонама гдје се налазе школе и мјестима која нису била покривена уличном расвјетом“, истакао је Краљевић.

Укупна вриједност пројекта износи 307.000 КМ са урачунатим порезом на додату вриједност, од чега износ од 86.750 КМ финансира Влада Швајцарске путем ИЛДП-а, а остатак се финансира из буџетских средстава Општине Власеница.

Пројекат Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница реализује се у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који представља заједнички пројекат Владе Швајцарске и Развојног програма Уједињених народа (УНДП) у Босни и Херцеговини (БиХ).

Извођач на замјени ЛЕД расвјете је бањалучко предузеће „Сектор секјурити“.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, у присуству медија, присуствовао је пуштању у рад нове јавне расвјете, чиме је свечано обиљежен завршетак пројекта Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница. Начелник Краљевић изјавио је да се ради о значајној инвестицији која доприноси функционалности и општој сигурности, а коју није било могуће реализовати без подршке Развојног програма Уједињених нација /UNDP/ у БиХ и Владе Швајцарске. Он је истакао да ће на овај начин бити остварене значајне уштеде по основу трошкова електричне енергије и одржавања расвјете,  што ће омогућити да се средства усмјере на друге развојне и инфраструктурне пројекте. У оквиру пројекта постављено…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 гласови)