Home » Uncategorized @sr » Још четири кориснице потписале уговоре у оквиру пројекта јачања женског предузетништва

Још четири кориснице потписале уговоре у оквиру пројекта јачања женског предузетништва

Још четири кориснице са подручја општине Власеница подржане су у оквиру пројекта јачања женског предузетништва укупне вриједности око 180.000 KМ, који реализују Општина Власеница и Удружење за развој и афирмацију друштва НОДАС из Сарајева. Оне су данас потписале уговоре и у наредним данима очекује се испорука опреме и механизације за пољопривредну производњу.

Од почетка године кроз пројекат је подржано 30 корисница са подручја општине Власеница. У неколико фаза обезбијеђена је и испоручена опрема за предузетнице које се баве занатством, услужним дјелатностима и пољопривредом.

Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић изјавио је да је циљ оваквих пројеката да се женама укаже како могу да се остваре у свом бизнису, уз обавезу локалне управе да им помогне колико је то у могућности.

„Протеклих четири године пуно пројеката смо реализовали с циљем јачања предузетништва и пољопривредног сектора, но то је тек почетак пута којим желимо да идемо у том погледу. Пуно пројеката смо аплицирали код различитих институција и организација, а такође и у буџету смо планирали одређена средства по разним основама“, рекао је Kраљевић.

Шеф Одсјека за развој Жељко Дамљановић рекао је да је првобитно пројектом планирана подршка за 20 корисница из Власенице, истичући да је захваљујући уштедама које је Удружење НОДАС постигло приликом тендера, те њиховом транспарентном раду и коректној сарадњи са Општином Власеница, значајно повећан број корисница.

Још четири кориснице са подручја општине Власеница подржане су у оквиру пројекта јачања женског предузетништва укупне вриједности око 180.000 KМ, који реализују Општина Власеница и Удружење за развој и афирмацију друштва НОДАС из Сарајева. Оне су данас потписале уговоре и у наредним данима очекује се испорука опреме и механизације за пољопривредну производњу. Од почетка године кроз пројекат је подржано 30 корисница са подручја општине Власеница. У неколико фаза обезбијеђена је и испоручена опрема за предузетнице које се баве занатством, услужним дјелатностима и пољопривредом. Начелник општине Власеница Мирослав Kраљевић изјавио је да је циљ оваквих пројеката да се женама укаже како…

Review Overview

User Rating: Be the first one !