Home » Општинска управа » Потписани уговори о изградњи и реконструкцији 28 кућа

Потписани уговори о изградњи и реконструкцији 28 кућа

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић потписао је уговоре за обнову и изградњу 28 кућа расељеним и избјеглим породицама и повратницима, који до сада нису имали ријешено стамбено питање.
Вриједност пројекта је око 825.000 КМ, а Oпштина га реализује у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и Републичким секретаријатом за избјегла и расељена лица, у оквиру Регионалног стамбеног програма.

„Општина Власеница константно рјешава питање смјештаја породица које живе на подручју ове локалне заједнице, без обзира на финансијске проблеме протеклих година“, изјавио је начелник Краљевић.

Краљевић је нагласио да ће изградња и обнова кућа почети чим буду створени временски услови за градњу.

„Биће то, највјероватније, на прољеће. Тада ћемо изаћи на терен и почети са градњом, да би породице добиле смјештај и услове које заслужују“, истакао је Краљевић.

Он је напоменуо да је у општини Власеница остало још 150 породица које немају ријешено стамбено питање, али да ће и оне бити стамбено збринуте.

„Углавном су то расељена лица, и ја одговорно тврдим, да ће и ове породице добити кров над главом, јер ми настављамо да радимо и градимо“, рекао је Краљевић.

Краљевић је изразио захвалност институцијама које учествују у овом пројекту, сарадницима из општине, начелнику општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Невени Ступар која ради на овом пројекту, као и корисницима који су имали стрпљења да годинама чекају овај дан.

Ступарева је изјавила да ће у оквиру пројекта бити изграђено 13 нових објеката, а да ће 15 бити реконструисано.

„За куће које градимо од темеља до крова биће утрошено 554.000 КМ, а за реконструкцију око 271.000 КМ“, навела је Ступарева.

Корисници су изразили захвалност начелнику и његовим сарадницима што су им омогућили да учествују у овом пројекту.

У општини Власеница у завршној фази је изградња зграде са 20 станова за избјегла и расељена лица, а вриједност радова је милион и 20.000 КМ.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић потписао је уговоре за обнову и изградњу 28 кућа расељеним и избјеглим породицама и повратницима, који до сада нису имали ријешено стамбено питање. Вриједност пројекта је око 825.000 КМ, а Oпштина га реализује у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и Републичким секретаријатом за избјегла и расељена лица, у оквиру Регионалног стамбеног програма. "Општина Власеница константно рјешава питање смјештаја породица које живе на подручју ове локалне заједнице, без обзира на финансијске проблеме протеклих година", изјавио је начелник Краљевић. Краљевић је нагласио да ће изградња и обнова кућа почети чим буду створени временски…

Review Overview

User Rating: Be the first one !