Home » Uncategorized @sr » ПОЧЕЛИ РАДОВИ ИЗГРАДЊЕ КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ У ВЛАСЕНИЦИ

ПОЧЕЛИ РАДОВИ ИЗГРАДЊЕ КРУЖНЕ РАСКРСНИЦЕ У ВЛАСЕНИЦИ

 

 

 

 

 

Данас су отпочели радови изградње кружне раскрснице у Власеници, на мјесту укрштања магистралних путева из правца Источног Сарајева, Београда и Бањалуке, а инвестиција је вриједна 500.000 КМ.

Општина Власеница и „Путеви Републике Српске“ потписали су 2018. године уговор о заједничкој изградњи кружне раскрснице. Општина Власеница је имала обавезу да изради пројектну документацију и ријеши имовинско-правне односе, а „Путеви Републике Српске“ су инвеститор пројекта. Извођач радова на кружној раскрсници је предузеће „Зворник-путеви“ из Зворника.

Церемонији почетка извођења радова присуствовао је начелник Власенице, Мирослав Краљевић, министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић и вд директор Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Давор Кострешевић, који су претходно имали радни састанак у кабинету начелника Краљевића, гдје су разговарали о пројектима саобраћајне инфраструктуре у овој општини.

Изградња кружне раскрснице у Власеници један је од приоритетних пројеката у друмском транспорту, с обзиром на то да је ријеч о магистралном путу који је важан за развој и повезивање источног и западног дијела Републике Српске, али и овог дијела Српске са регионом, прије свега са Србијом.