Home » Uncategorized @sr » Одржана ванредна сједница Скупштине општине

Одржана ванредна сједница Скупштине општине

На ванредној сједници Скупштине општине Власеница, одржаној 14.09. 2021. године, донесена је Одлука о приступању изради регулационог плана зимског-спортско рекреативног центра ,,Игришта“, као и Одлука о именовању савјета за праћење израде Регулационог плана.

Од стране Олимпијског центра ,,Јахорина“ упућена је иницијатива за доношење Одлуке о приступању изради Регулационог плана ски центра ,,Игришта“. Одлуком Владе Републике Срспке од 19.07.2020. године успостављено је право стварне службености на парцелама у обухвату скијалишта ,,Игришта“, те је управљање ски центром повјерено Олимпијском центру ,,Јахорина“. Као предуслов за даљи развој и изградњу инфраструктуре ски центра, најприје је неопходно приступити изради регулационог плана за предметни локалитет, а чији обухват износи око 543 хектара“ саопштила је начелница Одјељења за просторно уређење и стамбено – комуналне послове Невена Ступар.

Свакако, можемо истаћи да је овај пројекат највећи у протеклих неколико деценија,  који се реализује на територији општине Власеница. Скијалиште ,,Игришта“ је једно од  туристичких потенцијала Власенице, с тога је уређење и изградња овог центра од великог значаја како за Општину, тако и за цијелу регију.
У првој фази изградње скијалишта, изградиће се ски стазе, затим извешће се радови на изградњи система за вјештачко осњежавање ски стаза, са акумулационим језером, монтажа покретне траке, тј тјубинг стазе, као и креирање забавног садржаја у ски центру ,,Игришта“. Сви планирани радови ће се извести по свјетским стандардима, и самим тим скијалиште ће се сврстати у ред најатрактивнијих центара у региону а и шире.