Home » Uncategorized @sr » Власеница прославила крсну славу и Дан општине

Власеница прославила крсну славу и Дан општине

Служењем литургије и ломљењем славског колача у храму Св. апостола Петра и Павла,  обиљежен је  Дан и крсна слава општине Власеница, 21. септембар 2021. године.

 

Након традиционалног обичаја ломљења славског колача, уз присуство великог броја грађана, уприличена је Свечана сједница општине Власеница, у амфитеатру Шумарског факултета. Поводом Дана општине и крсне славе,  присутнима су се обратили челници општине Власеница.
Начелник општине Власеница, Мирослав Краљевић у свом обраћању навео је пројекте који су реализовани у протеклом периоду, затим, пројекте који су у фази реализације. Историјски пројекат који је почео са реализацијом јесте реконструкција и изградња скијалишта ,,Игришта“. У првој фази изградње скијалишта, изградиће се ски стазе,  затим извешће се радови на изградњи система за вјештачко осњежавање ски стаза, са акумулационим језером, монтажа покретне траке, тј тјубинг стазе, као и креирање забавног садржаја у ски центру ,,Игришта“. У овој години очекује се и завршетак зграде ПС Власеница, који је такође један од значајнијих пројеката који су реализовани у нашој општини. Зграда је  изграђена по најновијим стандардима и свакако ће олакшати рад наших полицијских службеника. Истакао је и да ,,настављамо са збрињавањем расељених лица и бораца из последњег рата“. На подручју МЗ Топлик, у текућој години планирано је уручење 20 кључева за станове расељеним лицима који немају ријешено стамбено питање. Такође, реализоваће се пројекат изградње и 28 кућа за стамбено збрињавање 28 лица из категорије избјеглих и расељених лица. На крају, захвалио се на пруженој подршци и повјерењу које су му грађани указали.

Присутнима се такође обратио и Предсједник општинског Парламента, Горан Ђурић. У свом излагању  осврнуо се на рад Скупштине општине Власеница, наводећи одлуке које су донешене на сједницама,  а које су од великог значаја за просперитет наше општине.

У ревијалном дијелу програма, сви присутни су уживали у композицијама  професора др. Љубе Шкиљевића, који је својим изведбама додатно атмосферу учионио свечаном.
Општина Власеница  је и ове године уручила награде и признања заслужним грађанима, али и почасним пријатељима који су својим заслугама унаприједили и учврстили сарадњу са нашом општином.

Грбом Општине Власеница одликовани су: Љубиша Ћосић,  градоначелник Источног Сарајева, за нарочите заслуге и допринос у сарадњи Републике Срспке и Републике Србије, затим  Доц др сци мед прим. Др Горан Талић  за несебичан рад и ангажовање којим је дао изузетан  допринос у јачању система здравствене заштите и медицинске помоћи становницима Власенице. Грбом општине  одликован  је и  СЗТР ,,БРУС“ Власеница за признат рад и заслуге у области привреде и занатства и допринос у јачању угледа општине Власеница.

За изузетне доприносе у промовисању наставног кадра и препознатљивости општине Власеница на регионалним такмичењима,  додијељена је плакета професору Драгану Илићу. Плакете су такође додијељене сестрама Анђели и Николини Делић, за успјех  у Европском кошаркашком  првенству за жене ФИБА,  и посебној промоцији  општине Власеница.
Захвалнице су добили и студенти генерације на студијском програму Шумарство  у Власеници.
Уручене су и захвалнице ученицима основних и средњих школа, за  постигнуте успјешне  резултате на такмичењима као и наставницима који су дали допринос у унапређењу и развоју образовања.
Хуманост и добра дијела су увијек за похвалу, а општина Власеница је то препознала, и захвалнице  додјелила активистима хуманитарне акције,  добровољног давања крви.

Свечана сједница општине Власеница у сликама:

Одликовања су знак да нешто радимо како треба и да је успјех примјетан и цијењен.

На иницијативу  установа и институција са подручја општине Власеница, које дјелују у области образовања, социјалне заштите, затим, културе и информисања и хуманитарне дјелатности, Општинска организација Црвеног крста Власеница, додјелила је признање начелнику општине Мирославу Краљевићу, за рад, дјела и заслуге у области остваривања хуманих циљева, које заслужују опште поштовање и истицање. За  ове заслуге,  одликован је заставом Републике Српске.