Home » Uncategorized @sr » Начелник Мирослав Краљевић, одржао састанак са привредницима, трговцима и угоститељима општинe Власеница

Начелник Мирослав Краљевић, одржао састанак са привредницима, трговцима и угоститељима општинe Власеница

Дана, 30.06.2022. године у скупштинској сали Општинске управе, одржан је састанак начелника са трговцима, привредницима и угоститељима. Акценат је стављен на унапређење услова рада и живота у локалној заједници, као и побољшања пружања услуга корисницима истих.

На састанку се говорило о општем стању у локалној заједници, који су кључни проблеми са којим се сусрећу како привредници, тако и корисници услуга које им се пружају.

Када је ријеч о угоститељским објектима говорило се о томе на који начин се може регулисати јачина звука из угоститељских објеката, као и регулисање радног времена, радним данима.

Кључни аспект састанка јесте изношење проблема, привредника са  инспекцијским контролама од стране Републичке управе, гдје се сматра да је присутан одређен притисак на мале предузетнике. Наиме, поједини привредници сматрају да су подвргнути контролама без основа, као и да су новчане казне већином биле у износу који је већи од самог прихода.

Институције се морају поштовати и све одлуке уважавати, али с друге стране, уколико је било пропуста у раду истих,  ступиће се у контакт са Републичком инспекцијом и проблем ријешити.

Начелник општине такође је истакао,  да због пројекта изградње ски-центра ,,Игришта“који је почео са реализацијом, ниво свих услуга у локалној заједници, би требао да се подигне на виши ниво, како би туристи који посјећују општину били задовољни.

На састанку је закључено да је неопходна сарадња између привредног и приватног сектора и Општинске управе општине Власеница, у циљу побољшања квалитета рада и живота у локалној заjедници.