Home » Uncategorized @sr » Одржана сједница Скупштине општине

Одржана сједница Скупштине општине

У уторак, 28. јула, одржана је  31. редовна сједница Скупштине општине Власеница, на којој су одборници разматрали и усвојили ребаланс буџета Општине у износу већем од седам милиона конвертибилних марака.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је разлог ребаланса буџета помоћ Владе Републике Српске општини Власеница у износу од 380.000 КМ за санирање посљедица корона вируса.
“У марту, априлу, мају и јуну имали смо смањено пуњење буџета за више од 500.000 КМ.  Захваљујући помоћи Владе Републике Српске у износу од 380.000 КМ значајно ћемо ублажити ове посљедице. Такође, имали смо и неких неопорезивих прихода. Ту је рента за тржни центар Тропик, гдје смо добили значајна средства у буџет и укупни ребаланс је нешто већи од седам милиона конвертибилних марака. Надам се да ће се до краја године буџет повећати”, рекао је начелник Краљевић.

На сједници је усвојен и Извјештај о имплементацији Стратегије развоја општине Власеница за 2019. годину. Укупна вриједнoст имплементираних пројеката износи 2.632.404 КМ, што је 125% реализацијe у односу на план. Од укупне вриједности реализованих пројеката, 28% средстава је  из буџета Општине, а 72% из екстерних извора.

Начелник Краљевић најавио је једномјесечну паузу у раду Скупштине, а посљедње засједање у овом одборничком сазиву требало би да буде одржано у септембру.

У уторак, 28. јула, одржана је  31. редовна сједница Скупштине општине Власеница, на којој су одборници разматрали и усвојили ребаланс буџета Општине у износу већем од седам милиона конвертибилних марака. Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је разлог ребаланса буџета помоћ Владе Републике Српске општини Власеница у износу од 380.000 КМ за санирање посљедица корона вируса. “У марту, априлу, мају и јуну имали смо смањено пуњење буџета за више од 500.000 КМ.  Захваљујући помоћи Владе Републике Српске у износу од 380.000 КМ значајно ћемо ублажити ове посљедице. Такође, имали смо и неких неопорезивих прихода. Ту је рента за тржни центар Тропик,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !