Home » Uncategorized @sr » Одржано разматрање нацрта регулационог плана зимског спортско-рекреативног центра ,,ИГРИШТА“

Одржано разматрање нацрта регулационог плана зимског спортско-рекреативног центра ,,ИГРИШТА“

Јавни увид на Нацрт регулационог плана зимског спортско-рекреативног центра ,,Игришта“ текао је од 06.06-06.07.2022. године. У наведеном временском периоду заинтересована јавност  могла је дати  своје примједбе и приједлоге, како би се на најбољи и најфункционалнији начин искористио цјелокупан простор, односно подручје површине 543ha, колико је планом обухваћено.

Носилац израде Регулационог плана, предузеће ,,Пројект“ а.д Бања Лука, у наведеном периоду запримило је 20 примједби, од којих је 15 прихваћено, 2-3 условно субприхваћене, а двије примједбе одбијене.

Начелник општине, Мирослав Краљевић истакао је да ће у наредних неколико дана Нацрт регулационог плана бити комплетиран, а након тога ићи ће у скупштинску процедуру, за неких 15 до 20 дана.

Израда главног пројекта водоснабдијевања  ски центра ,,Игришта“, суфинансирана је од стране ЈУ ,,Воде Српске“ у износу од 150.000КМ.

Јавној расправи присуствовали су представници релевантних институција, ОЦ Јахорина, Министарства саобраћаја и веза Републике Српске, Шума РС, ШГ ,,Бирач“, М:тел, ЕЛТА кабела и други заинтересовани субјекти.